Kanelknuter

I disse dage, hvor regnet så småt har erstattet solens stråler, skal der noget til at holde humøret oppe. En idé kunne være disse norske kanelsnurrer/knuter der minder om de danske kanelsnegle. Opskriften er tyvstjålet fra Claus Meyer dog med et par personlige justeringer. Han har hugget opskriften fra den norske bager Morten Schakenda der efter signende skulle være den bedste. Det er også ham der har lagt en youtube video ud om hvordan disse snurrer skal snurres..
Du skal bruge til 16 stk.:

5 dl. kold sødmælk
50 g. gær
1 stort æg
1 kg hvedemel (mel kværnet vha. en stenkværn er yderst velegnet (er ikke helt hvidt))
150 g sukker
15 g havsalt
7-10 g gram stødt kardemomme (meyer bruger 12 g.)
150 g. smør

Fyld:
125 g blødt smør
125 g sukker (helst rørsukker)
2 spsk. stødt kanel

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
lidt perlesukker til at drysse med

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæret ud heri. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er glat, blank og slipper skålen. (ifølge meyer tager dette 20 min. ved medium hastighed, men da min rørmaskine ikke kunne klare dette, kan 10 min. også gøre det)

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen. Dejen æltes nu i ydeligere 20 min. (Her var min maskine LIGE ved at takke af, og begyndte at ryge, så mindre kan altså også gøre det)
Lad dejen hvile i lunt i 1 1/2 time med et klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt.
smør smørret ud på dejen og drys med sukker og kanel og gnid det ind i smørret. (her tror jeg det er en god idé at holde sig til opskriften, da jeg rørte remoncen sammen og smurte ud. Det var ikke helt nemt at få delt ud, så vil holde mig til meyers opskrift næste gang)

Fold dejen så den får tre lag, og rul ud igen forsigtigt så den får størrelsesforhold 30 cm bred og 50-60 cm lang. Skær den ud i 16 strimler, og fold som vist på følgende link:

http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368

Læg snurrende på to bageplader med snoringerne opad, og lad dem hæve i et par timer.
Pensl kanelknuterne med æg og drys med perlesukker. Knutterne bages ved 200 grader C i ca. 12-14 minutter.

Kanelknutterne kan med fordel fryses ned, og kommes i ovnen i 10 min. før servering. På den måde er du altid forberedt på uventede gæster :o)

God Fornøjelse…

Ps: Den længere arbejdstid betaler sig i smag og konsistens



One Thought on “Kanelknuter

  1. Anonymous on juli 19, 2011 at 3:56 am said:

    det ser rigtig godt ud, må du hjemme hos mig en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation