Yoghurt

Dette er nærmere en morgenmads-Idé end en egentlig opskrift.

jeg har brugt: en fedtfattig økologisk yoghurt med solbær og jordbær samt en hindbær cullis.
Fremgangsmåden for yoghurt og bær siger sig selv, men cullisen er heller ikke noget at snakke om. Du tager bare nogle friske eller frosne bær, varmer dem igennem i en gryde med passende mængde sukker, og blend efter de er kogt i 1-2 minutter.
Du kan godt lave din egen yoghurt selv, faktisk ganske nemt. I følge anvisning af River Cottage, koges 1,5 l. øko sødmælk. Mælken køles ned til 45 grader og der tilsættes 2,5 dl. god yoghurt. Hæld blandingen på skoldede vægt- eller syltetøjsglas og sæt dem et lunt sted. Da jeg var lille placerede min farmor dype tallerkner med mælk på toppen af fyret, der var tørt og lunt. Hvis man ikke lige har et fyr, kan man stille sine glas med et viskestykke over på radiatoren og næste morgen er der dejlig tyk yogurt. En hel tredje mulighed er at hælde sin lunde mælk i en termokande.
God Fornøjelse

2 Thoughts on “Yoghurt

 1. Første gang jeg lavede yoghurten, blev den rigtig dejlig. Men igår forblev yoghurten tynd som mælk og duftede ikke rigtig af noget andet end mælk. Kan den reddes og hvad mon der kan være gået galt. jeg synes jeg var så omhyggelig

 2. Der er flere ting der kan have gået galt.

  Hvis mælken ikke er blevet kogt ordentlig kan mælkesyren fra yoghurten ikke rigtig komme i gang.
  Tror dog ikke det er tilfældet.
  jeg vil skyde på mælken evt. har været for varm da du tilsatte yoghurten og dermed har dræbt bakterierne så syrningen af mælken ikke har kunne finde sted.
  Kan også godt være den yoghurt du har brugt har været for mild.
  Det er en kemisk process der foregår, og nogen gange kikser det bare, selvom man var omhyggelig. Det sker hele tiden for mig i laboratoriet hvor jeg arbejder, og tit kan jeg ikke finde årsagen. Op på hesten og lav en ny portion, du har jo bevist det kan lykkes :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation