Efteråret..

Dagbog September..

“Edderkoppespind 
dug i solens skin
himlen åh så blå 
og fuglefløjt derpå 
september 
september 
septemper”
(sang fra folkeskolen)
Efteråret er atter kommet til lille Danmark, og personligt er det min ynglings årstid, ja lige sammen med forår, vinter og sommer selvfølgelig. Det er jo det Danmark kan, give os fire vidt forskellige verdner, hvor der hele tiden noget nyt at se og noget at glæde os til. Det eneste jeg godt kunne ønske var anderledes, hvis vi lige skal runde det, var, at der hele året var lyst om morgenen 🙂 
Efteråret er den årstid hvor jeg oftest drager min (forholdsvis) unge krop ud af byen og hjem til sydfyn hvor jeg nok mest hører hjemme. Selvfølgelig for at se min familie, men må indrømmer det lige så ofte er for at få udnyttet de fantastiske ting naturen bidrager med her i 3.kvartal af året. 
Skoven bugner af svampe, brombær og vilde planter. Standen overdækkes af standkål, salurt og ikke mindst havtorn der er blevet dette års udfordring og et efterfølgende hit.
Haven og drivhuset fyldes med tomater, figner, æbler og hyldebær der alle skal behandles så man opnår det absolut størst mulige udbytte. Så du må forstå, det er ikke ren afslapning når jeg udskifter de højhælet støvler med gummistøvlerne, men man bliver fyldt med en fornyet energi når man vender tilbage til hverdag igen.         
Dagens høst
Plukker de bedste brombær

Blev ret varmt, så jakken måtte af..  
Et lille hop var på sin plads, 
da skålene var blevet fyldt op. 
Mærkeligt ser det ud, 
men det er nu engang min last..
:o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation