Julesylte

 

Til kogningen:

1 – 1/2 kg svinebov/skranker
4 laurbærblade
4 enebær
8 peberkorn evt. rosenpeber
salt
2 løg
timian
4 spsk god eddike evt. æblecider
vand

 

Efter kogningen:

3 blade husblas
1 lille finthakket løg

fremgangsmåde:

kom alt til kogningen ned i en gryde og dæk med vand.
kog kødet ved høj varme til det bulrekoger og skum alle urenheder af.
efter 5 min. skrues der ned til moderet temperatur og kødet koges i 2 1/2 – 3 timer til kødet er godt mørt.

Tag kødet op og hak det i stykker. Man vælger selv for meget af fedtet man ønsker med, jeg kan bedst lide en mager udgave, så tager kun det rene kød.

Suppen sigtes og smages til med salt, peber, sukker og eddike. Den skal være godt salt da intensiteten falder lidt når den er geléret og kold.

Husblassen udblødes i koldt vand og smeltes i den varme suppe. Kødet kommes i en passende bøtte og overhældes med suppen.

Stilles på køl indtil den er stivnet og klar til at blive spist med syltede rødbeder og en god sennep.

God julefrokost..

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation