Jomfruhummer og Riesling

IMG_9788 3

Torsten Smith vandt i 2013 Læsø’s berømte jomfruhummer-konkurrence ”Den gyldne klo”

Konkurrencen afholdes således at kokkene skal kreerer en ret med jomfruhummeren i centrum og som noget i år nyt servere en passende vin til.

Mange valgte en Riesling da dens sødme og syrebalance går perfekt til hummerens milde søde smag.

Tysk vinkontor valgte derfor at sammensætte fiskeindustrien med vinindustrien i smukke omgivelser i fredags hvor man kunne mæske sig i Torsten Smiths lækre jomfruhummere og flere tyske vinimportører viste deres bedste Rieslings vine frem til smagning.

Hele arrangementet fandt sted hos den smukke nyåbnede restaurant Kähler i tivoli hvor Torsten Smith er blevet Chefkok. På menuen var perfekt tilberedte jomfruhummere flækkede og tilsat en slags krydderolie samt en yderst velsmagende jomfruhummer-tartar der var rørt med rygeost.

Hele arrangementet var ganske hyggeligt, og efter at have smagt på næsten alle slags vin var det nok ikke helt forsvarligt at cykle hjem kl. 13:30 efter 9 glas vin :)

 

Kählers design var at finde i hele restauranten

Kählers design var at finde i hele restauranten

 

IMG_9796

Her ses Torsten Smith med en masse hummer i hænderne.

Flækkede Jomfruhummer med en slags krydderolie

Tartar af Jomfruhummer, rørt med rygeost

Tartar af Jomfruhummer, rørt med rygeost

 

IMG_9813

Den vin Torsten Smith valgte at servere til sine Jomfruhummere til konkurrencen på Læsø. En yderst velsmagende vin med toner af blandt andet hyldeblomst.

 

 

IMG_9833

Fik to poser med lækre ting med hjem så jeg selv kunne ekspermentere med Riesling og Jomfruhummer. Nyt blogindlæg venter senere.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation