Blomme – og Figen Marmelade

marmelade 1

 

Ingredienser:

600 g. blommer

400 g. figner

65 g. vand

440 g. sukker

1-2 tsk melatin

1/2- 1 tsk frisk ingefær

1 stjerne anis

knivspids salt (meget lidt)

lidt atamon eller spiritus

 

IMG_4399

Fremgangsmåde:

Skær frugten ud som på billedet nedenfor

Koges op sammen med vandet, ingefær og stjerneanis, og salten og lad det simre i ca. 10 min.

Kom sukkeret i, men gem lidt da frugtens sødme kan variere meget. smag derfor til senere.

Kog ydeligere i ca. 10 minutter  og smag til.

Hvis man ikke kan lide at der er lidt textur i marmeladen køre man den ganske kort med en stavblender.

Når marmeladen er kogt fint ind tages den af varmen og start med at blande 1 tsk geleringspulver med lidt sukker.

Drys det ud under omrøring, og tag evt. en lille mængde på en underkop og ind i køleskabet. på den måde kan du se hvordan konsistensen bliver når marmeladen er kold. juster derfor med ydeligere geleringspulver hvis den er for tynd.

Glas renses grundigt, skoldes og tilsættes lidt atamon eller spiritus før den varme marmelade hældes i og forsejles med det samme.

 

Til min portion brugte jeg ca. 2 tsk. Geléringsmiddel, og fandt den en anelse for tyk til min smag..

IMG_4399

One Thought on “Blomme – og Figen Marmelade

  1. Pingback: Sagopandekager - Pandekager med SagogrødCozy Cooking

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation