Madblogger Udfordringen: Små Gougéres med Laks og Rygeost

 

pindemadder

For et stykke tid siden tilmeldte jeg mig madblogger udfordring arrangeret af LaCucina Nada, hvor jeg fik tildelt bloggen velbekomme. Idéen var at man skulle finde en opskrift man ville nyfortolke og jeg valgte denne opskrift. Jeg synes det var en sjov idé at lave salte vandbakkelser  med fuldkornsmel og mørk øl. Jeg har brugt den samme opskrift, men skiftet fyldet ud og lavet dem mindre så de kan bruges som pindemadder.

Gougéres:

Til gougéres (vandbakkelserne) benyttede jeg opskriften fra denne hjemmeside, den er godt nok på engelsk, men brug evt. google translate hvis nogle af termerne volder jer besvær, eller skriv til mig, så oversætter jeg gerne. Jeg brugte en mørk øl der gav en lækker noté af karamel og malt. jeg sprøjtede dejen ud med en mellem tyl, i små kugler, rev parmesan over før de kom ind i ovnen.

Fyldet:

1 stykke varmrøget laks

4 spsk. rygeost (lidt over en halv bøtte)

4 spsk flødeskum

lille håndfuld purløg, klippet fint (eller persille)

1/2 finthakket løg

citronsaft, salt og peber

pindemadder 2

 

Sådan gør du:

 • Riv fisken ud i små bidder ved hjælp af en gaffel.
 • Mix rygeost, løg, purløg, citronsaft sammen, og fold fisken og flødeskummet i.
 • Smag til med salt og peber og kom fyldet i de små gougéres og stik en tandstik i.

IMG_0111

3 Thoughts on “Madblogger Udfordringen: Små Gougéres med Laks og Rygeost

 1. Elsker Gougéres, og så festligt de kan anrettes!
  Og så med rygeost og laks i … mums. De er jo lige til velkomst snacks i juledagene eller på nytårsbordet.

  Skønt du ville være med –
  pønser på en anden runde, med et mere tjekket afsæt og måske et overordnet tema, er du mon frisk?

  Hilsen La Cucina Nada

 2. Pingback: Madblogger Udfordringen part one | Madbloggernes Himmel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation