Brombærmarmelade med rabarber og rom

IMG_6057

Efteråret er kommet..

Man kan næsten dufte den dag sommeren har sagt på gensyn og er blevet erstattet af efteråret. Den kølige luft og duften er nedfaldet blade. Personligt elsker jeg denne årstid, selvom aftenerne i kolonihaven er blevet køligere og man skal have et tæppe ekstra på om natten.
Efterår er også tid for brombær i skove og kratter. Jeg er så heldig at være selvforsynet med brombær i min have, så lavede en hurtig portion marmelade den anden aften. Jeg valgte at tilføje rabarber for at give marmeladen et syrligt twist sammen med lidt citron. Jeg rundede balladen af med et skvat rom der virkelig sender den et niveau højere op. Kan varmt anbefalde lidt rom til alle marmelader og sylte projekter..

Det skal du bruge:

500 g. syltesukker
ca. 700 g. brombær
ca. 300 g. rabarber
1/2 citron
1 vaniljestang
2-3 spsk. rom
evt. atamon eller rom til desinfektion af glas

Sådan gør du:

  • Skyl bær og rabarber godt og hæld i en gryde med sukker, citronsaft og vanilje
  • kog op uden låg og skum af.
  • Lad herligheden koge i ca. 10 minutter
  • sluk, og rør rom i (smag til hvor meget du ønsker den skal smage af rom)
  • skold glassene med kogene vand, hæld lidt atamon/rom i
  • Hæld marmeladen på glassene og luk til med låg

Sådan! der er ingen der har sagt det er svært eller tidskrævende at lave sin helt egen marmelade

Smager skønt på pandekager, ostemadder, vafler eller i skyr om morgenen

 

 

4 Thoughts on “Brombærmarmelade med rabarber og rom

  1. Meget lækker marmelade, jeg elsker din sammensætning :-)
    God weekend ønskes.

  2. Det ser bare lækkert ud. Måske jeg skulle finde de frosne brombær frem, der ligger glemt i fryseren.

Skriv et svar til Anne Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation