Profiteroles

IMG_6244

Profiteroles er bare et forfinet navn til vores danske klassiker “vandbakkelser”.
Jeg forbinder vandbakkelser med min barndom, hvor min farmor ofte lavede disse luftige boller fyldt med en blanding af flødeskum og konditorcreme.
De er fantastisk sjove at lave specielt for børn, da man ikke behøver være perfekt og i teorien bare kan kaste dejen på bagepladen og alligevel få perfekte luftige vandbakkelser. Tag derfor ungerne ud i køkkenet i weekenden, hvor de jo alligevel lover regnvejr og giv dem fri leg med pyntningen (glasur i forskellige farver, krymmel, frysetørret bær eller sukkerkugler).

– God fornøjelse

Du skal bruge (ca. 10 stk)

Profiteroles:
100 g  smør
2 1/2 dl  vand
130 g   mel
4-5    æg

Vaniljecreme:
1  vaniljestang (evt. 1 tsk vaniljesukker)
2  æg
40 g. sukker
4 spsk. maizena
1/2 l. mælk

2 dl. fløde til flødeskum

Chokolade glasur:
2 spsk.  kakao
2 dl.  flormelis
kogende vand til en passende konsistens

 

Sådan gør du:

Profiteroles:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Kog smør og vand i en gryde
  • Når smørret er smeltet hæld melet i, og RØR!. Rør alt hvad i kan så der ikke er nogen klumper i.
  • Tag gryden af varmen og køl ned i 2 minutter.
  • Tilsæt æggene ét af gangen. Rør til en homogen (ensartet) masse før næste æg røres i.
  • Når dejen er skinnende og en ønskede konsistens (lidt tykkere end tandpasta), tages dejen op med 2  skeer og lægges på en bageplade (med bagepapir)
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. (må IKKE åbne ovnen imens, da de i så fald falder sammen)
  • Køl af før de åbnes og vaniljecremen kommes i.

Vaniljecreme:

  • Mælken koges op i en gryde
  • I en skål piskes de yderligere ingredienser sammen til en homogen masse (ensartet).
  • Hæld den varme mælk over æggeblandingen under piskning.
  • Hæld massen tilbage i gryden og kog op under piskning.
  • Kog cremen i 1-2 minutter (pisk stadig)
  • Køl af før den kommes inden i profiterolls.

Chokolade glasur:

  • Bland flormelis og kakao sammen i en skål
  • Hæld forsigtigt kogende vand over (dråbe for dråbe) og rør.
  • Pas på med at tilsætte for meget vand, da glasuren hurtigt bliver for tynd
  • Når glasurens konsistens er tilpas kan den kommes på de færdige profiteroles.

 

2 Thoughts on “Profiteroles

  1. Åh ELSKER bare den luftige dej.
    Og er ret vild med din rustikke udgave, der giver mig mod på at prøve selv.

    • Tusinde tak!
      Ville også prøve at vise at selvom man “kaster” dejen på pladen kan der komme et ganske godt udtryk ud af det. Til dem der ikke er Mette Blomsterberg :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation