cookies med chokolade og havre

IMG_7013

Alle elsker cookies, og her har du min grundopskrift på sprøde cookies, med en sej midte der både er enkelt og hurtig at lave.

Opskriften kan du variere i uendelighed. Skift fx  noget af chokoladen ud med tørret frugt, nødder, revet appelsinskal, dumle, marsbar, M&M’s, skumfiduser, peanutbutter eller andet godt. Som sagt, det er fantasien der sætter grænser, og da børns fantasi jo er fantastisk, kan du sagtens sætte dem til at finde den perfekte kombination :)

//Nyd dine cookies med et iskoldt glas mælk//

Det skal du bruge:

100 g. blødt smør
75 g. sukker
125 g. brun farin
1 æg
30 g. havregryn
150 g. mel
1 tsk. natron (eller bagepulver)
1/2 tsk. havsalt
100 g. groft hakkede chokolade (bla. mørk og hvid)
evt. 30 g. hakket nødder

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en elpisker eller røremaskine.
  3. Tilsæt alle resterende ingredienser, og rør dejen hurtigt sammen (skal ikke hænge sammen).
  4.  Form små kugler af dejen mellem dine hænder. Kom dem på bagepladen og tryk dem let flade. Størrelsen vælger du selv, men jeg kan godt få 10-12 små cookies på en plade. Hav god plads mellem dem.
  5. Bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten.
  6. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation