Alle elsker cookies, og her har du min grundopskrift på sprøde cookies, med en sej midte der både er enkelt og hurtig at lave.
Opskriften kan du variere i uendelighed. Skift fx noget af chokoladen ud med tørret frugt, nødder, revet appelsinskal, dumle, marsbar, M&M’s, skumfiduser, peanutbutter eller andet godt. Som sagt, det er fantasien der sætter grænser, og da børns fantasi jo er fantastisk, kan du sagtens sætte dem til at finde den perfekte kombination 🙂
//Nyd dine cookies med et iskoldt glas mælk//
Det skal du bruge:
100 g. blødt smør
75 g. sukker
125 g. brun farin
1 æg
30 g. havregryn
150 g. mel
1 tsk. natron (eller bagepulver)
1/2 tsk. havsalt
100 g. groft hakkede chokolade (bla. mørk og hvid)
evt. 30 g. hakket nødder
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en elpisker eller røremaskine.
- Tilsæt alle resterende ingredienser, og rør dejen hurtigt sammen (skal ikke hænge sammen).
- Form små kugler af dejen mellem dine hænder. Kom dem på bagepladen og tryk dem let flade. Størrelsen vælger du selv, men jeg kan godt få 10-12 små cookies på en plade. Hav god plads mellem dem.
- Bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten.
- Lad dem køle af på en bagerist.