Nøddetoppe

Nøddetoppe

Her er en rigtig god opskrift på en småkage der ikke er så sød som de fleste andre. Hasselnøden har hovederollen, og dens ristede smag sammen passer perfekt med den bitre chokolade. Den er desuden glutenfri da den er lavet på rug, der bidrager til at løfte hasselnøddesmagen endnu mere.

Ca. 16 stk, forberedelse: 30 min. bagetid: 10 min.


Det skal du bruge:

100 g. hasselnøddekerner

30 g. rug – eller havreflager

30 g. groft hakket mørk chokolade

30 g. blødt smør

30 g. mørk sirup

1 æggeblomme

evt. 1 spsk. kold stærk kaffe

14-16 hasselnøddekerner til pynt


 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader, og rist nødderne i ca. 10 minutter.
  • Kom dem i et rent viskestykke, lav en byld og nulre nødderne så de fleste skaller falder af.
  • Kom nødderne i en foodprocesser sammen med rug-ellerhavreflagerne et par minutter til de har en fin konsistens.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og kør igen foodprocesseren til du har en homogen masse.
  • Fordel dejen på en bageplade i små kugler. Lav en lille fordybning med din tommelfinger og kom én nød i.
  • Bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader.
  • Nyd kagerne sammen med en god kop kaffe eller te, og opbevar resten (hvis der er nogen) i en lufttæt beholder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation