Archives

You are browsing the site archives.

indbagt kylling frikassé

Her er en af mine absolut ynglings comfort food klassisker.

Du ved, den dag du faktisk bare vil putte på sofaen med en god film og dækket af et uldent tæppe.
Her er det denne kylling frikassé passer perfekt ind. Grøntsagerne kan du skifte ud så de passer dine smagsløg og sæson. Denne version kan du lave hele året, men en sommer frikassé med nye gulerødder, asparges og squash ville også være super herlig!

Ja det tager lidt tid at lave, så lav den ikke en travl hverdag, men det er virkelig anstrengelserne værd, så når du har lyst til at forkæle dig selv, venner eller familien så prøv den af.

Print Recipe
Frikassé
Tilberedningstid 50 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kylling (gryde 1)
Grøntsager (gryde 2)
Sovs
Derudover
Tilberedningstid 50 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kylling (gryde 1)
Grøntsager (gryde 2)
Sovs
Derudover
Instruktioner
Kylling
  1. Kom kyllingebryst i en mellemstor gryde og kom vandet i, til det præcis dækker. Kom laurbær, peber, salt og gurkemeje i. Kog op.
  2. Skum overfladen væk med en ske og lad kyllingen simre i 20 minutter. Tag kyllingen op og køl af. GEM kogevandet til sovsen!
Grøntsager
  1. Snit alle grøntsager i mundrette stykker.
  2. Svits grøntsagerne på en wok (evt. pande) i lidt olie. Steg ved middelvarme i ca. 7 minutter og tag af varmen. Hæld dem i en dyp tallerken.
Sovs
  1. Kom en stor klat smør i samme wok som grøntsagerne og smelt (elsker at mindske opvasken 😉
  2. Kom melet i og pisk det sammen til en roux (melbolle). Lad det hygge sig i 1 minut ved middelvarme før væsken kommer i. Vigtigt step, da du undgår en melet smag.
  3. Kom gradvist kogevandet i lidt efter lidt mens du pisker som pisket for at undgå klumper. Lad ca. 1 dl. kogevand være tilbage til at justere konsistensen.
  4. Hæld fløden i og lad det koge op under piskning. Hvordan er konsistensen? Sovsen skal være lidt tyndere end en "brun sovs". Kom derfor lidt mere kogevand i hvis den er for tyk.
Samling af retten
  1. Skær eller riv kyllingen i mundrette bidder. Jeg river gerne med fingrene da det ser mere rustikt ud. Kom kyllingen i sovsen sammen med grøntsagerne. Tilsæt også hakket persille.
  2. Smag til, og kom herligheden i en dyb tærteform. Kom butterdejen over, skær et fancy mønster eller bare et par huller så dampen kan komme ud under bagning.
  3. Pensel med æg og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Skal være puffet op og gylden lækker og sprød.
  4. Server med en god salat, ris, kartofler eller bare frås den alene 🙂
Recipe Notes

Del denne opskrift
 

Chokolade Budapest

IMG_9483

Print Recipe
Chokolade Budapest
En Budapestkage har ikke meget med Ungarn at gøre, men er en svensk udgave af den danske roulade. Den består næsten altid af en marengsbund med hasselnøddemel, og fyldt med en flødebaseret creme, nødder og frugt. Den kan varieres i uendelighed, så kom gerne sæsonens- eller din ynglings frugt i, hvis du ikke lige er til appelsin. Den kan sagtens spises med det samme, men bliver efter min mening endnu bedre dagen efter hvor den har trukket. For at optimere tiden, laver jeg først bunden og går igang med cremen imens bunden bages.
Region svensk
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bund
Region svensk
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bund
Instruktioner
Bund
  1. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
  2. Hak nødderne til mel i en minihakker/foodprocessor
  3. Bland melet sammen med halvdelen af sukkeret, maizena og kakao.
  4. Pisk hviderne til de skummer. Tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt. pisk i 5-7 minutter til du har en stabil og smidig marengs uden sukkerkrystaller.
  5. Kom lidt af din lækre marengs ned til nøddemelet og mix det godt sammen.
  6. Kom resten i og vend forsigtigt sammen med en dejskraber så dejen forbliver luftig.
  7. Kom papir på en bageplade og fordel dejen ud i et jævnt lag. Lad ikke dejen komme helt ud til kanten.
  8. Bages i midten af ovnen i 15-17 minutter. Det kan være svært at se hvornår den er færdig da den er brun, men skal føles fast når du røre ved den.
  9. Lad den køle af i 5 min.
  10. Læg et stykke bagepapir over og vend den på hovedet, så bunden er øverst. Lad den ligge og køle helt af.
  11. Træk forsigtigt bagepapiret af, og fordel chokoladecremen, nødderne og appelsin ovenpå. Lad 2 cm. i hver ende være fri.
  12. Rul nu forsigtigt din Budapest sammen på den lange ende. Hvis du føler den er for sprød og vil sprække, vent da 10 min, så fyldet har blødtgjordt bunden lidt. Skal dog sprække lidt over det hele da det er en marengsbund.
  13. Pynt rullen med nødder, chokolade eller appelsin.
  14. Kan spises nu, men er endnu bedre imorgen hvor den har sat sig lidt.
Chokoladecreme
  1. Pisk æggeblommer, vaniljepulver, maizena og sukker sammen.
  2. Varm mælken op i en gryde til lidt under kogepunktet.
  3. Hæld mælken over æggeblandingen forsigtigt, mens du pisker.
  4. Kom cremen tilbage i gryden og kog op under middelvarme mens du pisker konstant.
  5. Når cremen tykner, og bobler, tages gryden af varmen og du fortsætter med at piske i ydeligere 30 sekunder.
  6. Rør chokoladen i til den smelter. Kom cremen i en frysepose og køl den helt af i køleskabet eller fryseren.
  7. Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med cremen med en dejskraber. (fortsæt fra punkt 11)
Del denne opskrift