Archives

You are browsing the site archives.

spongecake med jordbær


Print Recipe
Nem jordbærkage
Så bliver det altså ikke nemmere at fikse en super simpel og lækker kage sammen. Spongecake er det engelske navn for en sandkage eller lagkagebunde. Sponge betyder svamp hvilket jo faktisk passer meget godt. At bage en porøs, svampede og saftig sandkage er lidt af en videnskab. Denne version er super nem og tager ingen tid at slå sammen og ind i ovnen. Her er der altså ikke anvendt fedtstof, vandbad eller æggene delt i hvider og blommer som i andre mere vanskelige og tidskrævende opskrifter. Ovenpå kagen er bare tilsat flødeskum og jordbær. Mere besværligt behøver det ikke være. Hvis du vil, kan du smide lidt lemoncurd eller chokolade på, men hvis jordbærrene er i sæson behøves det slet ikke. Dem på billedet er fra min mors fynske have og smager er sol, sommer og Danmark! SÅÅÅÅÅÅ GODT!!!
Forberedelses tid 20 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 20 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
Lagkagebunde
  1. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  2. Pisk æg og sukker luftigt
  3. Sigt mel og kartoffelmel ned i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber.
  4. Smør en springform (26 cm), og fordel dejen i. Bag i 25-30 minutter midt i ovnen. skal gerne have sluppet siderne lidt, så ved du den er klar. Køl af.
Flødeskum
  1. Pisk fløden let, så den ikke gryner men er silkeblød.
  2. Skyl jordbær, nip blomsten af og lad dem dryppe godt af.
  3. Fordel flødeskum og jordbær på den afkølede bund.
Del denne opskrift