Archives

You are browsing the site archives.

indbagt kylling frikassé

Her er en af mine absolut ynglings comfort food klassisker.

Du ved, den dag du faktisk bare vil putte på sofaen med en god film og dækket af et uldent tæppe.
Her er det denne kylling frikassé passer perfekt ind. Grøntsagerne kan du skifte ud så de passer dine smagsløg og sæson. Denne version kan du lave hele året, men en sommer frikassé med nye gulerødder, asparges og squash ville også være super herlig!

Ja det tager lidt tid at lave, så lav den ikke en travl hverdag, men det er virkelig anstrengelserne værd, så når du har lyst til at forkæle dig selv, venner eller familien så prøv den af.

Print Recipe
Frikassé
Tilberedningstid 50 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kylling (gryde 1)
Grøntsager (gryde 2)
Sovs
Derudover
Tilberedningstid 50 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kylling (gryde 1)
Grøntsager (gryde 2)
Sovs
Derudover
Instruktioner
Kylling
  1. Kom kyllingebryst i en mellemstor gryde og kom vandet i, til det præcis dækker. Kom laurbær, peber, salt og gurkemeje i. Kog op.
  2. Skum overfladen væk med en ske og lad kyllingen simre i 20 minutter. Tag kyllingen op og køl af. GEM kogevandet til sovsen!
Grøntsager
  1. Snit alle grøntsager i mundrette stykker.
  2. Svits grøntsagerne på en wok (evt. pande) i lidt olie. Steg ved middelvarme i ca. 7 minutter og tag af varmen. Hæld dem i en dyp tallerken.
Sovs
  1. Kom en stor klat smør i samme wok som grøntsagerne og smelt (elsker at mindske opvasken 😉
  2. Kom melet i og pisk det sammen til en roux (melbolle). Lad det hygge sig i 1 minut ved middelvarme før væsken kommer i. Vigtigt step, da du undgår en melet smag.
  3. Kom gradvist kogevandet i lidt efter lidt mens du pisker som pisket for at undgå klumper. Lad ca. 1 dl. kogevand være tilbage til at justere konsistensen.
  4. Hæld fløden i og lad det koge op under piskning. Hvordan er konsistensen? Sovsen skal være lidt tyndere end en "brun sovs". Kom derfor lidt mere kogevand i hvis den er for tyk.
Samling af retten
  1. Skær eller riv kyllingen i mundrette bidder. Jeg river gerne med fingrene da det ser mere rustikt ud. Kom kyllingen i sovsen sammen med grøntsagerne. Tilsæt også hakket persille.
  2. Smag til, og kom herligheden i en dyb tærteform. Kom butterdejen over, skær et fancy mønster eller bare et par huller så dampen kan komme ud under bagning.
  3. Pensel med æg og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Skal være puffet op og gylden lækker og sprød.
  4. Server med en god salat, ris, kartofler eller bare frås den alene 🙂
Recipe Notes

Del denne opskrift