Archives

You are browsing the site archives.

Chokolade Budapest

IMG_9483

Print Recipe
Chokolade Budapest
En Budapestkage har ikke meget med Ungarn at gøre, men er en svensk udgave af den danske roulade. Den består næsten altid af en marengsbund med hasselnøddemel, og fyldt med en flødebaseret creme, nødder og frugt. Den kan varieres i uendelighed, så kom gerne sæsonens- eller din ynglings frugt i, hvis du ikke lige er til appelsin. Den kan sagtens spises med det samme, men bliver efter min mening endnu bedre dagen efter hvor den har trukket. For at optimere tiden, laver jeg først bunden og går igang med cremen imens bunden bages.
Region svensk
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bund
Region svensk
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bund
Instruktioner
Bund
  1. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
  2. Hak nødderne til mel i en minihakker/foodprocessor
  3. Bland melet sammen med halvdelen af sukkeret, maizena og kakao.
  4. Pisk hviderne til de skummer. Tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt. pisk i 5-7 minutter til du har en stabil og smidig marengs uden sukkerkrystaller.
  5. Kom lidt af din lækre marengs ned til nøddemelet og mix det godt sammen.
  6. Kom resten i og vend forsigtigt sammen med en dejskraber så dejen forbliver luftig.
  7. Kom papir på en bageplade og fordel dejen ud i et jævnt lag. Lad ikke dejen komme helt ud til kanten.
  8. Bages i midten af ovnen i 15-17 minutter. Det kan være svært at se hvornår den er færdig da den er brun, men skal føles fast når du røre ved den.
  9. Lad den køle af i 5 min.
  10. Læg et stykke bagepapir over og vend den på hovedet, så bunden er øverst. Lad den ligge og køle helt af.
  11. Træk forsigtigt bagepapiret af, og fordel chokoladecremen, nødderne og appelsin ovenpå. Lad 2 cm. i hver ende være fri.
  12. Rul nu forsigtigt din Budapest sammen på den lange ende. Hvis du føler den er for sprød og vil sprække, vent da 10 min, så fyldet har blødtgjordt bunden lidt. Skal dog sprække lidt over det hele da det er en marengsbund.
  13. Pynt rullen med nødder, chokolade eller appelsin.
  14. Kan spises nu, men er endnu bedre imorgen hvor den har sat sig lidt.
Chokoladecreme
  1. Pisk æggeblommer, vaniljepulver, maizena og sukker sammen.
  2. Varm mælken op i en gryde til lidt under kogepunktet.
  3. Hæld mælken over æggeblandingen forsigtigt, mens du pisker.
  4. Kom cremen tilbage i gryden og kog op under middelvarme mens du pisker konstant.
  5. Når cremen tykner, og bobler, tages gryden af varmen og du fortsætter med at piske i ydeligere 30 sekunder.
  6. Rør chokoladen i til den smelter. Kom cremen i en frysepose og køl den helt af i køleskabet eller fryseren.
  7. Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med cremen med en dejskraber. (fortsæt fra punkt 11)
Del denne opskrift