Frikassé
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
50minutter 15minutter
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
50minutter 15minutter
Ingredienser
Kylling (gryde 1)
Grøntsager (gryde 2)
Sovs
Derudover
Instruktioner
Kylling
  1. Kom kyllingebryst i en mellemstor gryde og kom vandet i, til det præcis dækker. Kom laurbær, peber, salt og gurkemeje i. Kog op.
  2. Skum overfladen væk med en ske og lad kyllingen simre i 20 minutter. Tag kyllingen op og køl af. GEM kogevandet til sovsen!
Grøntsager
  1. Snit alle grøntsager i mundrette stykker.
  2. Svits grøntsagerne på en wok (evt. pande) i lidt olie. Steg ved middelvarme i ca. 7 minutter og tag af varmen. Hæld dem i en dyp tallerken.
Sovs
  1. Kom en stor klat smør i samme wok som grøntsagerne og smelt (elsker at mindske opvasken 😉
  2. Kom melet i og pisk det sammen til en roux (melbolle). Lad det hygge sig i 1 minut ved middelvarme før væsken kommer i. Vigtigt step, da du undgår en melet smag.
  3. Kom gradvist kogevandet i lidt efter lidt mens du pisker som pisket for at undgå klumper. Lad ca. 1 dl. kogevand være tilbage til at justere konsistensen.
  4. Hæld fløden i og lad det koge op under piskning. Hvordan er konsistensen? Sovsen skal være lidt tyndere end en “brun sovs”. Kom derfor lidt mere kogevand i hvis den er for tyk.
Samling af retten
  1. Skær eller riv kyllingen i mundrette bidder. Jeg river gerne med fingrene da det ser mere rustikt ud. Kom kyllingen i sovsen sammen med grøntsagerne. Tilsæt også hakket persille.
  2. Smag til, og kom herligheden i en dyb tærteform. Kom butterdejen over, skær et fancy mønster eller bare et par huller så dampen kan komme ud under bagning.
  3. Pensel med æg og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Skal være puffet op og gylden lækker og sprød.
  4. Server med en god salat, ris, kartofler eller bare frås den alene 🙂
Recipe Notes